Hvalpetest

kr. 400,00kr. 1.200,00

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Her kan du læse lidt mere om hvor meget en hvalpetest kan hjælpe dig til at få drømmehunden. Du drømmer om drømmehunden, men det kan nemt blive til et mareridt.

Til hvalpekøberen:

Mange gange kan det være en stor fordel, at alliere sig med lidt hjælp på sidelinien, før du overhovedet har fået en hund:

  • Det kan være forbundet med mange fordele ikke at vælge en bestemt race, fordi den ser sød ud eller man har kendt en sød en af slagsen. Derfor kan du have glæde af en “Før valg race”, hvor vi på baggrund, af et til dig fremsendt spørgeskema, kommer med forslag til 3 racer, profil og individuelle behov.
  • Det kan også betale sig at få lidt hjælp på sidelinien til valg af kennel, da man ofte lader sig blænde, og måske ikke helt ved hvad man skal kigge efter, spørge nærmere ind til. Derfor kan du vælge at gøre brug af “Valg af kennel og hvalpetest”. Her hjælper vi både via vores netværk af kenneler, men også med at vurdere en kennel.
  • Så er der endelig den situation, hvor du allerede har fået en vovse, hvor vi gennem en test giver dig et bud på hvilken hund du har fået og hvad du med fordel bør gøre her og nu således, at du får den drømmehund du drømmer om.
  • Du har måske valgt kennel, men er i tvivl om hvilken hvalp. De er jo alle søde, men hvordan er de i virkeligheden, når de ikke lige er i flokken og i de vante omgivelser. Det vil vores hvalpetest vise med meget stor præcision.

Til hvalpekøbere og opdrættere:

Hvad er en hvalpetest?

Når du ønsker at dele dit liv med en hvalp, vil det mest optimale først og fremmest være at finde den race, der vil være egnet til den individuelle familie. Der er meget stor forskel på racer og på de individuelle hvalpe imellem. Allerede her går det desværre alt for ofte galt, idet grundlaget for valg af hund ofte er på grund af hundens udseende, eller fordi man kender en der har en osv.

Derfor råder vi både hvalpekøbere og opdrættere til at gøre brug af en hvalpetest. Med hvalpetesten finder vi det rette match mellem hund og familie. Det er meget vigtig for ikke senere, at ”skabe” problemer der vil kræve adfærdsbehandling, omplacering, eller i værste tilfælde aflivning.
Det sker desværre ofte, at en ”forkert” hvalp, placeres hos en ”forkert” familie. Dette kan du forebygge med testen.

Når man skal teste et kuld hvalpe, er det vigtigt at huske på, at i ethvert kuld er der forskel på de enkelte individer (ligesom hos mennesker). Derfor er der i gennemsnit altid en meget underlegen hvalp, og en meget overlegen hvalp. Resten af kuldet kan så placeres derimellem. Når man går op ad kuldet til hverdag (som opdrætter) kan det være svært at se, hvem der er hvad. Det skyldes at hvalpene er i deres vante omgivelser, er hos deres vante mennesker/dyr og ikke mindst sikkerheden ved flokken.
Testen gennemføres, når hvalpene er 7 uger gamle i ukendte omgivelser og altid på en for hvalpen behagelig måde.

Vi opdeler hvalpene i 3 kategorier:

  • Den første gruppe er indenfor de selvsikre, gående fra ekstrem selvsikker (A-hund) og en selvsikker, men samarbejdsvillig hund (B-hund)
  • Den anden gruppe er indenfor de mindre selvsikre, gående fra den mindre selvsikre, men samarbejdsvillige (C-hund) til den mindre selvsikre, men uden samarbejdsvillighed (D-hund)
  • Den tredje gruppe er indenfor de usikre, gående fra den usikre, men flokafhængig (E-hund) til den ekstrem usikre der gemmer sig i et hjørne (F-hund)

Bogstaverne er ikke retningsgivende for hvilken kategori der er bedst. Det afhænger af mange forskellige faktorer, herunder hvad hunden skal bruges til, og hvilken familie den skal ud til.

Herunder er et eksempel på det UTIKA har valgt at kalde for en B-hund:

“B-hund = selvsikker, men samarbejdsvillig.

En hvalp der er selvsikker, men samarbejdsvillig er ikke særlig egnet til førstegangs hundeejere, da den kræver mere arbejde. Denne hvalp er f.eks. egnet til politihund, redningshund, servicehund (f.eks. kunne tage med ud til et plejehjem (kontaktglad overfor ”alle”), større opgaver i og udenfor hjemmet (samle op, handle ind, tømme/putte i….), førerhund, jagthund og lignende. Denne hvalp har meget større tilknytning end en A hund. Dvs. den bakker op omkring sine omgivelser uden dermed, at være afhængig af dem der er i omgivelserne.”

Hvis denne hund placeres hos førstegangs hundeejere, som ikke har den fornødne tid til træning, samvær, og ikke har sat sig ind i hundens adfærd, kan man hurtigt få samme problemer som ved en A-hund. Er familien ikke indstillet herpå, vil bidmarkeringer, knurren mv. hurtigt være måden I fungerer sammen på.

Hvis den derimod får ”et job”, vil den blive en dejlig velafbalanceret hund.

Hvis den placeres hos mere erfarne, eller personer der er villige til at yde en stor indsats, vil den til gengæld blive en fantastisk samarbejdspartner.

I forhold til en A-hund er det denne type hund man kan nå længst med uden konstant, at skulle statuere sig selv som et eller andet af mennesket opfundet forhold. Altså der er plads til en “smutter” og uden at skulle knokle ekstremt for at kunne bevare samarbejdskontakten.

Der udarbejdes altid en skriftligt rapport til opdrætteren udvisende kuldet som det er blevet testet, og hvordan hver enkelt hvalp er observeret. En uddybende rapport for hver enkel hvalp med træningsråd mv. kan på foranledning fra hvalpekøberen udarbejdes.

Yderligere information

Antal hvalpe

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, >8