Udgivet i

1 – Mit møde med Berta

Berta er endt hos mig, både fordi, jeg føler, at hun kommer fra en kennel, hvor opdrætteren har været sin opgave voksen – men ligeså meget, fordi hun sagde mig noget helt specielt, da jeg hvalpetestede kuldet, hvor hun kommer fra.

Berta er en hvalp, som kommer fra en kennel, hvor man tænker på etik og moral – og ikke mindst på sin rolle som socialiseringsvejleder for hvalpene. Dermed får hvalpekøberne en hvalp, som er meget lettere at integrere i det samfund og miljø, som vi hvalpekøbere placerer dem i

Ejede hele verden

Jeg mødte Berta første gang, da hun var seks uger gammel, og igen da hun var syv uger gammel, og jeg lavede hvalpetesten. I hvalpetesten tester jeg bl.a. for hvalpens lyst til at samarbejde og hvalpens selvsikkerhed.

Berta kom ind i rummet, hvor jeg testede, som om hun ejede hele verden, til trods for at hun aldrig havde været der før – og som den eneste hvalp logrede hun såmænd med halen under selvsikkerhedstesten. Jeg er meget forsigtig med ikke at overskride hvalpenes tryghedsgrænser under testen og gennemfører aldrig en test bare for testens skyld. Er hvalpen utryg, så gennemfører jeg ikke testen. Jeg kan dog ikke forestille mig nogen tests, som ville have kunnet rykke ved Bertas lyst til samarbejde og selvsikkerhed. Så jeg var bare solgt!