Udgivet i

9 – Berta – Sommer og bil

Nu er det endeligt blevet varmt i Danmark, og det nyder Berta samt resten af familiens individer. Berta kører meget i bil, da vi ofte er ude og besøge forskellige steder for at give hende positive oplevelser på så mange fremmede steder som muligt.

Da Berta var 11 uger, var vi i Ulfborg en hel dag for at lære de grundlæggende færdigheder omkring hyrdning af får, og jeg overvejer kraftigt at få nogle løbeænder at træne/vedligeholde dette på.

I sidste uge var vi i Hobro Minizoo, som ligeledes var en fantastisk oplevelse med mange nye indtryk for Berta.

Bilen når hurtigt 85 grader

Når Berta er så meget i bilen, som hun er, har vi indrettet det således, at jeg har nogle reflekterende sølv-brandtæpper, jeg kan lægge for ruderne. De hjælper med at reflektere solen. Ligeledes søger vi altid at holde, hvor der er skygge med hensynstagen til, at solen bevæger sig. Jeg forsøger generelt at undgå, at Berta efterlades i bilen fra kl. 10-18, hvor solen er kraftigst. Hvis der er sol og 20 grader uden for, bliver der hurtigt op til 85 grader i en bil, der ikke står i skygge eller er afskærmet med brandtæpper

Jeg er ved at få indrettet et specielt gitter til bilens bagende, således at jeg kan aflåse bilen, samtidigt med at bagklappen står åben – det hjælper selvfølgelig også meget. Jeg har været nødt til at få dette lavet specielt ved min mekaniker, idet det ikke er lykkedes mig at finde et kommercielt produkt, som udfylder de behov, jeg har. Ligeledes har jeg en skvulpesikker skål i bilen og altid 6-8 liter vand, så der er rigeligt med frisk vand. Jeg har også håndklæder i bilen, som jeg kan gøre våde og bruge til at afkøle Berta med, inden hun bliver overophedet. Hvis man vil, kan man ligeledes tage en bunke fryseelementer og dække med et tæppe (så hunden ikke fryser fast) og lægge i bunden af bilen – så har hunden et køligt sted at lægge sig