Udgivet i

17 – Berta med halsbånd og seler

Hjemme hos mig har Berta ikke halsbånd eller sele på – hverken ude og inde. Specielt her i sommertiden kan det blive meget varmt og fugtigt under halsbåndet, hvilket kan føre til ubehag, svamp, hotspots m.m.

Når vi er ude at gå tur med line på, bruger vi sele, og Berta har sit halsbånd på, hvor hundetegnet er syet ind i halsbåndet. Hermed undgår vi, at Berta skal have ”kirkeklokker” ringende i ørene konstant fra hundetegnet. Desuden sikrer selen, at vi undgår ryk i halsbåndet. Det er videnskabeligt bevist, at sådanne ryk kan forårsage alvorlige rygproblemer. Selen skal selvfølgelig (ligesom) halsbåndet passe til hunden, hvorfor Berta er med i butikken for at købe disse, så vi kan afprøve og tilpasse dem til hende.

Jeg har købt en kvalitetssele, som kan justeres til Bertas hurtigt voksende hvalpekrop. Jeg har ligeledes købt et halsbånd til hende, som er 3 cm bredt – hermed fordeles trykket over flere halshvirvler.

Selen lægger et tryk på brystbenet eller over skuldrene afhængig af typen og er dermed med til at fjerne trykket på hundens strubehovedet, så den trækker mindre. Hunde er modtræksdyr, så hvis den føler smerte ved f.eks. tryk på strubehovedet, vil den pr. instinkt trække imod dette – og dermed trække mere.

Når Berta bliver et år, får hun ligesom Aslan en håndsyet sele af læder, der er lavet specielt til hendes krop. Dermed sikrer jeg, at det er mest behageligt for hende at have dette udstyr på, som jo ikke er naturligt for hunde.