Udgivet i

25 – Berta’s første løbetid

Fornægtelse er et dilemma for mig for tiden. Hvalp contra voksen hund! Hvor er det svært, at Berta nu er blevet en næsten en voksen hund. Hvor blev tiden af?

Berta er nu på vej ind i sin første løbetid, og vi bemærker, at hendes ”lunte” er langt kortere, end vi er vant til. Samtidig har hun også et enormt ”puttebehov”.

Berta bliver 9 måneder i denne måned, og jeg forventer, at hun er højløbsk inden for de næste 14 dage, baseret på hendes adfærd som beskrevet ovenfor.

Senere skal Berta have hvalpe

Det er min hensigt, at Berta skal have hvalpe – men selvfølgelig ikke denne gang. Jeg vil gerne, at Berta er mindst to løbetider gammel, inden hun bliver mor (helst tre eller fire). Hun er stadig ikke helt ”voksen” mentalt! Jeg ved, at når hun har været igennem hendes ”sager” et par gange, er hun mentalt bedre forberedt til hvalpe – jo mere moderen er i balance, både hormonelt og adfærdsmæssig, jo bedre kan hun præge sine hvalpe.